Понеже крайно неподготвени хора изпълзяха от мишите си дупки и почнаха да сеят “компетенция” на тема наркотици, решихме да оставим нещата без реакция за известно време…да се поупражняват.
Като за начало леля Теменужка се завърна шеметно в телевизионния ефир и хвърли бомбата, че благоевградските деца се друсат с нещо, което ги прави канибали, а след това разяжда вътрешностите им докато останат само кости. Да, наистина каза точно това, а Нова телевизия предпочетоха нея пред всеки друг компетентен по темата. Good job, Нова телевизия…good job.

После любимите ни институционални нищоправци от Националния център по наркомании решиха да забият приятелски нож в гърба на лелята и да опровергаят думите на колежката им в нарочно становище.

Препоръчваме Ви да се запознаете със съдържанието и на репортажа, и на становището.
По темата можем да кажем следното:

 

  • Нито леля Теменужка, нито нищоправците от НЦН са се докосвали до въпросното вещество MDPV, нямат представа дали е MDPV наистина или е нещо съвсем друго. Но говорят, че и становища ръсят.
  • Нито леля Теменужка, нито нищоправците от НЦН разполагат с апаратура или химикали, с които да разберат дали едно вещество е MDPV или нещо друго. Ние имаме…ама нас никой не ни търси за становище. Защо ли?!
  •  Онзи ден, съвсем инкогнито, приятел на служител на Министерство на здравеопазването ни потърси, за да сме тествали нещо. Колкото и да са ни неприятни тези хора, се съгласихме, защото не бива да се отказва помощ на човек в нужда. Не дойде…
    Кой знае…може да е ставало дума точно за тази проба.
  • Леля Теменужка е донякъде права. Новите синтетики са непредвидими като последици върху тялото и психиката на човек и сигурно може да се стигне и до доста откачени изпълнения. Разбира се, удобно изпусна причината изобщо такива вещества да се появяват на българския пазар – фактът, че останалите психоактивни вещества са забранени, следователно – силно преследвани, следователно – скъпи.
  • Тепърва ще наблюдаваме лавинообразен ръст на употребата именно на нови психоактивни субстанции като MDPV, чай/билка/spice, а-PVP (флака), катинони, синтетични опиати и т.н. Защо? Защото навсякъде в Източна Европа, където са експериментирали с тотална криминализация, както в България, се е случвало това.
  • Просто вижте Полша. Там около 36% от младежите споделят за употреба на нови синтетики, а там MDPV се доставя все едно си поръчваш пица. Също така имат регистрирани случаи на масови отравяния – 500 хоспитализирани за един ден, примерно. Скоро и в България…
  • Ние сме единствените, които алармираме за подобна опасност от 3 години вече, защото сме единствените, които извършват реален мониторинг на наркопазара и знаем какво се друса от хората.
  • Дори онзи горе да не гледа какво става в милата ни родина, има архив. В него се пази всяко становище, всяко изказване пред парламентарна комисия, всяко телевизионно интервю. И за съжаление, когато утре стане някоя поразия в България, този архив ще покаже как ние сме предупреждавали институциите за настъпващата опасност, докато те, милите, са смятали за по-важно да говорят как инжекция марехлоана те прави шизофреник и херцоман…
  • Молим всеки, който има съмнения за качеството на това, което предстои да попадне в носа, устата, вената му…да се свърже с нас, за да го тестваме! Вижте как от тук.
  • Молим всеки, който е решил все пак да вземе нещо, да провери основните съвети за безопасност тук.

СВОБОДА ЗА КОНОПА!

Харесва ти какво правим? Подкрепи каузата с дарение в Patreon!
Become a patron at Patreon!