МАНИФЕСТ

Приятелю, за теб пиша този манифест.

Пиша го, защото чашата преля. Защото нещата станаха нетърпими и от нас зависи да ги оправим. Пиша ти, защото не мога да се справя сам, а искам. Искам да живея в друго време, с други хора, в друг свят. Ама тия неща не стават само с „искам“, стават като си кажеш „ще направя…“. Затова ти пиша. Искам да „направим“ нещо заедно.

Какво ще каж420_rgbеш на 24-ти април тази година да дойдеш с мен пред Съдебната палата и да покажем на онези отгоре, които ни тъпчат толкова време, че искаме свобода? Искаме „СВОБОДА ЗА КОНОПА“. Да, точно така. Онова растение, което е и в твоя, и в моя джоб.

Същото, което МВР търси под път и над път, за да те тикне в затвора, да разруши живота ти, да отнеме младостта ти. Приятелю, нуждая се от теб. Нуждая се, за да покажа на душманите, че не съм сам, че не си фантазирам, че не съм луд. Трябва всички ние да им покажем, че има нещо много сгрешено в системата.

За Бога, хора се лекуват с коноп. Предпочели са го пред шепата с химия…и с опасността да изгният в затвора за това си решение. На тях го дължим. И аз, и ти им дължим на тези изстрадали души, които няма да могат да шестват с нас…дължим им подкрепа. Знам, много лесно е да махнеш с ръка и да кажеш „Ама защо ми е да ходя?! Ще ме видят всички, че пуша трева и после може да имам проблеми.“. Знам…и на мен ми мина през акъла, но знай друго – светът се променя от онези, които се изправят срещу неправдата и правят нещо по въпроса. Другите са обречени цял живот да са потърпевши, да са свидетели на живота си, да са…роби.
От теб искам да се надъхаш. Ама така да се надъхаш, брат, че душманите да затреперят. Представи си какво ще стане ако 2000 човека решат, че не искат повече да са жертви и искат промяна. Представи си 20 000…Това, приятелю, обещавам ти, ще бъде моята мисия до 24-ти април. Ще чукам от врата на врата, ще ходя от човек на човек,  за да надъхам всички. С теб, приятелю ще запалим огъня на промяната.

Обещавам ти, най-красивия протест, който сме виждали последните 100 години. От теб се иска само да си повярваш, да повярваш, че можеш да промениш нещо в този сбъркан свят. Заедно можем!
Ела с мен на 24-ти април пред Съдебната палата, за да кажем дружно: „Свобода за конопа!

Харесва ти какво правим? Подкрепи каузата с дарение в Patreon!
Become a patron at Patreon!